Békésszentandráson táboroztunk

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyáron is Békésszentandráson táborozhattunk Bezsán Magdolna és Papp Dezső meghívására.

A nagyszerűen megszervezett két hét alatt sok-sok értékes programban volt részünk: történelem órákat hallgattunk, magyar nyelvi foglalkozásokon vettünk részt, kézműveskedtünk, strandoltunk, múzeumot és tájházat látogattunk, illetve színdarabot néztünk. A cserkészet alapjaival is megismerkedtünk Fekete Szabolcs jóvoltából. Külön öröm volt számunkra, hogy idén a nagy múltú jászberényi Csángó Fesztiválon is felléphettünk.

Békésszentandráson már igazán otthon érezzük magunkat, ezért mindig nagyszerű érzés a helyi Sport- és Vitamin Napon részt venni. A fellépésünkkel köszöntük meg a falunak a befogadást és a törődést.

Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk! Ezt a táborozási lehetőséget Bezsán Magdolna és Papp Dezső teremtette meg. Magdika dumbravéni származású, aki Magyarországon élve is szívén viseli faluja sorsát. Dezső hosszú évek óta fáradhatatlan szervezője a moldvai csángó fiatalok táboroztatásának. Köszönjük szépen! Köszönettel tartozunk a békésszentandrási könyvtár dolgozóinak is, illetve a falu minden jószívű emberének.

 Daczó Kinga és Majzik Tamás