Tanévkezdés Dumbravénben

Kedves Keresztszülők! Kedves Támogatók!

A Francesca Házban is kezdetét vette a 2018/2019-es tanév. A közösségi ház építése a nyári vakáció alatt is folytatódott, hamarosan a teljes emelet is elkészül. Novemberben a második tantermünket is meg tudjuk nyitni, így újabb lehetőségek nyílnak az órák szervezése és a ház működése terén.  

A dumbravéni oktatási helyszínt a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége működteti.

A Francesca Ház csapata kibővült: Daczó Kinga és Majzik Tamás mellett a dumbravéni születésű Porundi Alina is a helyszínt erősíti. Ő a Pedagógusszövetség alkalmazásában fogja a hagyományőrző foglalkozásokat tartani a gyermekeknek és a fiataloknak.

Ezt a tanévet is csapatmunkában képzeljük el. Az elmúlt hét évben egy lelkes és kitartó közösség formálódott az oktatási helyszín és a falu köré, és ez a csapat ad erős hátteret a Dumbravénben folyó munkához. Nagy figyelmet szeretnénk fordítani a keresztszülők felé is, hisz ők nyújtják azt az állandó biztatást és támogatást a gyermekek számára, ami a magyar nyelv tanulásában is megerősíti őket.

A civil támogatások kezelésére két szervezetet hoztunk létre: a magyarországi bejegyzésű Moldvai Értékekért és Közösségekért Alapítványt és a romániai székhelyű Dumbravénért Egyesületet. Ez a két szervezet koordinálja a Francesca Ház építését is.

Dumbravén önkéntes falugazdáját, Vanczer Zsuzsannát senkinek sem kell már bemutatni. Az ő kitartó lelkesedésének és munkájának köszönhető, hogy épül a Francesca Ház és erősödik a közösségünk.

Ebben a tanévben is sok szép program vár ránk, próbáljuk minél értékesebbé és tartalmasabbá varázsolni a ránk váró időszakot.

Célunk, hogy a dumbravéni gyermekeket támogatók csapata tovább fejlődjön. Hisszük, hogy együtt, egy közösségben tudunk a legtöbbet tenni a faluért, a közösségért.

Daczó Kinga, Porundi Alina és Majzik Tamás