Budapesten jártunk

Eseménydús napokat töltöttünk Budapesten az elmúlt hétvégén: a dumbravéni fiatalok hagyományőrző csoportja fellépőként vett részt a XXIII. Csángó Bálon, a helyszín oktatói pedig a keresztszülő-tanár találkozón képviselték Dumbravént.

A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesült által szervezett eseményen lehetőségünk volt találkozni a dumbravéni keresztszülőkkel. Jó volt meghallgatni egymás élményeit, a sikereket, nehézségeket, mind azt, amit a keresztszülői program adott közösségünknek. Köszönjük szépen a keresztszülőknek, hogy eljöttek a találkozóra!

Hatalmas élmény volt a dumbravéni fiatalok számára a budapesti Csángó Bál. A csoport vezetője, Porundi Alina szeptembertől foglalkozik hagyományőrzéssel a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége alkalmazásában. Nagy öröm volt, hogy egy ilyen rangos eseményen mutatkozhatott be a csoportjával. Nem csak a nagyszínpadi produkcióban vettek részt, hanem a pusztinai Nyisztor Ilona műsorában is szerepet kaptak. Köszönjük szépen a bál szervezőinek a meghívást! 

📷 Pika Photography